A kitűnő ragulevest,készítője, Rita, épp ilyen borús novemberi hétvégére ajánlja.
Elkészítési idő: 1 óra. Nemcsak tartalmas, de színeiben is vonzó leves, vasárnapi ebédre ajánljuk.
Hozzávalók
1 csirkemell, 1 citrom, 2 sárgarépa, 1 kis brokkoli, 1 kisfej karalábé, 1 petrezselyem, 2-3 evőkanál rizs, 2 evőkanál szezámmag, só, bors, 1,5 l csirkealaplé.
Elkészítése
1. A zöldségeket megpucoljuk és tetszés szerint feldaraboljuk; a citrom felét felkarikázzuk, a másik felének a levét kifacsarjuk. A csirkemellet megtisztítjuk és felkockázzuk. A szezámmagot megpirítjuk.
2. Az alaplét felforraljuk, hozzáadjuk a csirkemellet, majd ha felfőtt, a zöldséget is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beletesszük a citromkarikákat, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldség és a hús puhára fő.
3. A rizst külön főzzük meg, leszűrjük és a kész leveshez adjuk.
4. Kevés citromlével – ha még szükséges sóval és borssal – ízesítjük, végül pirított szezámmaggal meghintve tálaljuk.
Jó tudni!
• Szezámmag helyett használhatunk szeletelt, pirított mandulát is, vagy akár el is hagyhatjuk a magokat a levesből.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése