A pisztráng nagyon ízletes hal és sokféleképpen elkészíthető. Rita ez alkalommal gombás mártással készítette - mennyei lett.
Elkészítési idő: 1 óra. Pompás fogás, aminek különlegességét a hal és a gomba párosítása adja.
4 db pisztráng, 40 dkg gomba, 4 evőkanál barna rizs, 1 nagy fej hagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 dl fehérbor, só, bors, petrezselyemzöld.
1. A pisztrángot alaposan megtisztítjuk, megmossuk, és szalvétára téve leitatjuk róla a vizet. Sózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk addig, amíg a köret elkészül.
2. A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a barna rizst, rövid ideig együtt kavargajuk, majd felöntjük egy liter forró vízzel, sózzuk, és fedő alatt alacsony lángon puhára főzzük.
3. A hagymát meghámozzuk, csíkokra vágjuk, az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Felöntjük a borral, és még néhány percig együtt pároljuk. A tűzről levéve megszórjuk friss petrezselyemzölddel.
4. A halat kukoricalisztbe mártjuk és forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
5. A halat tányérra tesszük mellé halmozzuk a barna rizst és a gombát, majd tálaljuk.
Jó tudni!
• A pisztrángot süthetjük alufóliában, szénen vagy sütőben, mindegyik sütési forma más ízt ad a halnak.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése