A káposzta nagyon változatosan elkészíthető, a párolt káposzta, töltött káposzta, káposztaleves, stb. stb. - a sor hosszasan folyatható - készülhet belőle a képen látható pompás előétel is. De Simonfi Ildikó rántott töltött káposztáját akár feltétként is felszolgálhatjuk főzelékekhez.
Elkészítési idő: 30-40 perc. Önálló fogásként salátával jó vacsora, de másodikként is asztalra tehetjük könnyű leves után vegyes zöldségkörettel.
10 db káposztalevél, 10 szelet sonka, 10 szelet trappista sajt, liszt, zsemlemorzsa, 2 tojás, olaj a sütéshez.
1. A káposztaleveleket forrásban levő sós vízben félpuhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
2. A sajtból 4 x 4 cm-es szeleteket vágunk, a sonkaszeleteket félbe vágjuk.
3. A kihűlt káposztaleveleket kiterítjük és ráhelyezünk 2 fél sonkaszeletet, a közepébe pedig egy szelet sajtot teszünk, majd „becsomagoljuk” úgy, ahogy a töltött káposztát.
4. Ezután a szokásos módon bepanírozzuk – lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk –, majd forró olajban közepes lángon aranybarnára sütjük.
Jó tudni!
• A káposztalevelekkel gondosan bánjunk, mert ha túlfőzzük, nehezen lehet dolgozni vele, ha nem főzzük eleget, kemény marad.
• Sonka helyett császárszalonnával és csirkemellel is tölthetjük a káposztaleveleket.
• A panírozástól megmaradt tojást, lisztet, zsemlemorzsát keverjük össze, gazdagítsuk kevés reszelt sajttal és süssünk apró pogácsákat belőle, finom köretként szolgálhat a rántott káposztalevelek mellé.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése