Pompás desszert vasárnapra, amit érdemes elkészíteni, hiszen bőven van még szőlő. Molnár Réka mutatós tortáját azért is érdemes elkészíteni, mert egyszerűbb, mint ránézésre tűnik.
Elkészítési idő: kb. 50 perc. Mutatós torta bármelyik októberi vasárnapra, ráadásul gyorsan elkészíthető.
Piskóta: 2 tojás, 5 dkg Graham liszt, 6 dkg finomliszt, 15 dkg cukor, 2 evőkanál kakaó, 0,5 dl tej, 1 tasak sütőpor.
Töltelék: 1 tasak karamell ízű pudingpor, 4 dl tej, 3-4 evőkanál cukor; 25-30 dkg édes fehér és piros szőlő, 1 tasak átlátszó tortazselé és kevés tejszínhab a díszítéshez.
1. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tojások sárgáját és kb. fél deci tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába, és piteformában tűpróbáig sütjük.
2. Elkészítjük a pudingot. A pudingport simára kavarjuk a cukorral és a tejjel, majd folytonosan kavargatva addig főzzük, amíg besűrűsödik – utána langyosra hűtjük.
3. Amikor a piskóta kihűlt, a pudingot egyenletesen rásimítjuk a tetejére.
4. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, és kirakjuk vele a torta tetejét.
5. A tortazselét meleg vízben feloldjuk, és a szőlő tetejére locsoljuk. Amikor megszilárdult, tejszínhabbal díszítjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése