Káposztaszezonban mi más jobbat is lehetne főzni, mint káposztás ételeket! Burján Rita káposztalevese pedig épp az ilyen borongós, szomorú, hideg őszi napokra való lélekmelegítőnek.
Elkészítési idő: 40 perc. Az aratóleveshez hasonló, ízletes leves, ami friss káposztából készül.
1 kisfej káposzta, 1 szál sárgarépa, 2 paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 1 kisfej vöröshagyma, 3 kisebb alma, 20 dkg füstölt kolbász, só, bors, majoránna, köménymag, olaj.
1. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát vékony csíkokra, a sárgarépát, fokhagymát karikára vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk, a káposztát vékonyra gyaluljuk, az alma magházát kiszedjük és felszeleteljük. A kolbászt karikára vágjuk.
2. A hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát, fokhagymát, paradicsomot és a káposztát, majd puhára pároljuk.
3. Annyi vízzel töltjük fel, amennyi bőven ellepi, hozzáadjuk az almát, fűszerezzük, és fedő alatt főzzük.
4. Amikor majdnem készre főtt a leves, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, összefőzzük, majd tejföllel tálaljuk.
Jó tudni!
• Aki szereti, virslivel is elkészítheti ezt a levest.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése