Hűha, mindjárt vége a padlizsán-, vagy ahogy mifelénk mondják a vineteszezonnak és nem hoztunk még egy jó padlizsánkrémet. A padlizsán egyébként igencsak változatosan elkészíthető zöldségféle, de a legnépszerűbb változata a krém. Azonban padlizsánkrémet is sokféleképpen lehet készíteni; Alíz padlizsánkréme - amit itt bemutatunk - vidékünkön egy kevésbé ismert változat.
2 közepes padlizsán, 2 piros kápiapaprika, 1-1,5 dl olaj, 1 kisfej hagyma, só, citromlé.
1. A padlizsánt szénen vagy gázégőre tett fémlapon megsütjük, még forrón meghámozzuk és deszkára fektetve hagyjuk, hogy kifolyjon a leve.
2. A padlizsán húsát fakéssel pépesre zúzzuk, sózzuk, és az olajat lassan csorgatva hozzá, habosra kavarjuk.
3. Végül belekavarjuk a finomra vágott hagymát és az apró kockára vágott sült paprikát, citromlével ízesítjük.
4. Pirítóssal és paradicsommal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése