Mostanában nagyon sok magyarországi olvasónk érdeklődött, hogyan készítjük mi, itt Székelyföldön, a padlizsánkrémet. Erre az egyértelmű és egyszerű válasz az, hogy igen sokféleképpen. De mint sok más egyéb ételféleségben ebben is van egy legegyszerűbb változat, vagy ha úgy tetszik egy "alaprecept". Nos, ebből kiindulva többféle változat elkészíthető, de ez a maga egyszerűségében is nagyon finom.
Elkészítési idő: 30 perc.
2 közepes padlizsán, 1-1,5 dl olaj, 1 kisfej hagyma, só, citromlé.
1. A padlizsánt szénen vagy gázégőre tett fémlapon megsütjük, még forrón meghámozzuk és deszkára fektetve hagyjuk, hogy kifolyjon a leve.
2. A padlizsán fehér húsát fakéssel pépesre zúzzuk, sózzuk, és az olajat lassan csorgatva hozzá, habosra kavarjuk.
3. Végül belekavarjuk a finomra vágott hagymát, citromlével ízesítjük, és pirítóssal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése