Az nem vitás, hogy a legfinomabb szörp málnából készül! A J. Ildikó szörpje pedig méltán megérdemli a kiváló jelzőt, ráadásul elkészítése sem bonyolult.
2 l málna, 7,5 dl víz, 1 citrom leve, kevés szalicil, cukor szükség szerint.
1. A málnát megpucoljuk, összezúzzuk, rátöltünk 2,5 deci vizet és ráfacsarjuk egy citrom levét. Letakarva egy napig állni hagyjuk.
2. Másnap a zúzott málnát gézbe tesszük, és kifacsarjuk a levét.
3. A málnaléhez még hozzáadunk 5 deci vizet, majd megmérjük a lé mennyiségét, és minden liter léhez egy kiló cukrot teszünk.
4. Addig kavarjuk a málnalevet, amíg a cukor elolvad.
5. Ekkor kevés szalicilt szórunk bele, és összekavarjuk.
6. Üvegekbe töltjük és lekötve tesszük a kamrába.
Jó tudni!
• A szalicilt nem muszáj belekvarani a málnalébe, elég, ha az üvegbe töltött szörp tetejére teszünk keveset, amit használat előtt leveszünk róla.
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Szeretem én a barack, ribizli, bodza szörpöket is, de a málna viszi a prímet!!!! Szinte ugyanígy készítem :)
Vicuska: az biztos, hogy a málna a király! Utána jöhet még a meggy, esetleg a feketeribizli, s a többit elegánsan átengedem bárkinek, aki szereti. :)))
Én is igy készitem de ha ásvány vizzel higitom el veszti szinét teljesen ki fakul Tudna valaki segitenihogy miért történik?
Bármilyen szörp kifakul, ha vízzel hígítják, viszont nem javallott töményen fogyasztani a szörpöt. Hígítani mindenképp kell, és annál élénkebb a szörpös víz, minél nagyobb benne a szörp koncentrációja. :)
Köszönöm szépen,csak érdeklődtem,de nagyon jó a recept.egyszeru és nagyszerű.Udv mindenkinek kedvesem!
Megjegyzés küldése