Ki ne ismerné, ki ne szeretné és ki ne állítaná azt, hogy a nagymamája készítette a legjobbat? Bizony, a málnahab egy olyan jó, régi édesség, amit málnaérés szezonjában pillanatok alatt készítettek a nagymamák az unokák örömére. És talán még ma is... De ha netán valakinek fejtörést okozna, hogy is készítette a málnahabot hajdanán a nagyi, akkor itt van a hiteles receptje K. Rékától.
Elkészítési idő: 10 perc. A málnahab Székelyföldön közkedvelt üdítő, nyári desszert. Málnaszezonban főleg a gyerekeknek szerezhetünk örömet a gyorsan és könnyen készülő édességgel.
1 csésze málna, 1 tojásfehérje, 20 dkg porcukor.
1. A tojásfehérjét a porcukorral addig kavarjuk, amíg kifehéredik és a cukor elolvad.
2. Hozzáadjuk a málnát, összekavarjuk, és ép málnaszemekkel, menta- és zsályalevéllel tálaljuk.
Jó tudni!
• Aki savanykásabban szereti, tehet hozzá citromlevet.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése