A karfiolleves előnye, hogy igencsak gyorsan és könnyen készülő étel, hiszen az éppen most termő karfiol nagyon hamar megfő. Ezért ajánljuk Alíz receptjét azoknak is, akik nagyon elfoglaltak.
Elkészítési idő: 20 perc. Egyszerű és gyorsan elkészíthető leves, vegetáriánusok is fogyaszthatják.
1 közepes fej karfiol, 1 kisfej hagyma, 2 sárgarépa, 2 evőkanál rizs, 1-2 evőkanál olaj, pirospaprika, só, 1 evőkanál házi ételízesítő, 1 tojássárgája, 2 dl tejföl, petrezselyemzöld.
1. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apró kockára, a sárgarépát karikára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük.
2. A karfiolt bő vízben az ételízesítővel és kevés sóval ízesítve főni tesszük. Közben a hagymát és a sárgarépát egy serpenyőben külön megdinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával.
3. Ha a karfiol felfőtt, hozzáadjuk a dinsztelt zöldséget, beletesszük a rizst, és addig főzzük, amíg a rizs megfő.
4. A tojássárgáját a tejföllel egy tálacskában elhabarjuk, apránként feltöltjük a forró levessel, majd ezzel a keverékkel legírozzuk a levest.
5. Finomra vágott petrezselyemzölddel gazdagon megszórva tálaljuk.
Jó tudni!
• A tejfölös habarás és a pirospaprika teljesen elhagyható, ebben az esetben késhegynyi kurkumával ízesítjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése