2015. december 13., vasárnap

Sertéscomb mustármártásban

Egy évvel ezelőtt kaptuk a megtisztelő felkérést, hogy teszteljük a Kézdivásárhelyen gyártott Badi Mustárt. Nem csalódtunk benne és azóta is használjuk. A képen látható pompás fogást Ildikó készítette, és még mindig elkészíthető vasárnapi ebédre.

Elkészítési idő: 1,5 óra. Kitűnő főétel akár a szilveszteri asztalon is, ami a Tormás Badi Mustártól lesz ízletesebb. 

Hozzávalók

60 dkg sertéscomb, fűszerek ízlés szerint, 1 közepes sárgarépa, 1 petrezselyem, 1 hagyma, 1 dl olaj, 1 babérlevél, 1 evőkanál Tormás Badi Mustár, 1 kiskanál liszt, 1 dl tejföl. 

Elkészítése 

1. A sertéscombot egyben hagyjuk, ízlés szerint befűszerezzük. 
2. A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre dinszteljük.A sárgarépát és a petrezselymet vékony reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a hagymához, és néhány percig együtt dinszteljük. 
3. Beletesszük a befűszerezett húst, felöntjük egy deci vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, és fedő alatt puhára főzzük. Ha szükség, a vizet addig pótoljuk, amíg a hús megpuhul. 
4. Ha megfőtt a hús, kivesszük az edényből, a zöldségmasszához hozzákeverünk egy kiskanál lisztet, kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a Tormás Badi Mustárt és a tejfölt, majd összekavarjuk. 
5. A húst felszeleteljük, visszatesszük a mártásba és átmelegítjük. 
6. Krumplipürével vagy kifőtt tésztával tálaljuk. 

Jó tudni! 

• Tejföl helyett főzőtejszínt is használhatunk. 
• Kevés lisztet használjunk a lisztszórásos sűrítéshez, különben túl sűrű lesz a mártás.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: