2015. december 16., szerda

Aszalt gyümölcsös húsgombóc

További ínyencség karácsonyra Konyári Sándor Királyi Mesterszakácstól.

Elkészítési idő: 1 óra. Különleges ízvilágú főétel, ínyencenek ajánljuk. 

Hozzávalók 

0,5 kg darált liba- vagy kacsahús, 15 dkg aszalt gyümölcs – vegyesen: barack, áfonya, szilva, füge, datolya, meggy stb. – 3 tojás, 2 szelet tejben áztatott kenyér, só, bors, reszelt gyömbér vagy gyömbérpor, zöldségalaplé, kenyérbél és az alaplében főtt zöldségek. 

Elkészítése 

1. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk és hozzáadjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt gyömbérrel vagy gyömbérporral, hozzáadjuk a tojásokat és a kenyeret, majd összegyúrjuk. 
2. Az aszalt gyümölcsös húsmasszából kisebb almányi nagyságú gombócokat formázunk és lassú tűzön, alaplét öntve alá megpároljuk. 
3. Ha a gombócok megpárolódtak, sűrítésképpen kenyérbelet morzsálunk az alaplébe. 
4. Tálaláskor a gombócokra aprítjuk az alaplé főzésétől maradt zöldséget és leöntjük a kenyérbeles mártással.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: