További ínyencség karácsonyra Konyári Sándor Királyi Mesterszakácstól.
Elkészítési idő: 1 óra. Különleges ízvilágú főétel, ínyencenek ajánljuk.
Hozzávalók
0,5 kg darált liba- vagy kacsahús, 15 dkg aszalt gyümölcs – vegyesen: barack, áfonya, szilva, füge, datolya, meggy stb. – 3 tojás, 2 szelet tejben áztatott kenyér, só, bors, reszelt gyömbér vagy gyömbérpor, zöldségalaplé, kenyérbél és az alaplében főtt zöldségek.
Elkészítése
1. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk és hozzáadjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt gyömbérrel vagy gyömbérporral, hozzáadjuk a tojásokat és a kenyeret, majd összegyúrjuk.
2. Az aszalt gyümölcsös húsmasszából kisebb almányi nagyságú gombócokat formázunk és lassú tűzön, alaplét öntve alá megpároljuk.
3. Ha a gombócok megpárolódtak, sűrítésképpen kenyérbelet morzsálunk az alaplébe.
4. Tálaláskor a gombócokra aprítjuk az alaplé főzésétől maradt zöldséget és leöntjük a kenyérbeles mártással.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése