Igencsak ifjú olvasónk készítette ezt a pompás süteményt. A még tinédzserkorú, gyergyószentmiklósi Bege Krisztina édesanyja mellett sajátította el süteménykészítés fortélyait azáltal, hogy segédkezett neki a lakodalmi sütik készítésében. Amúgy a sütemény, amilyen bonyolultnak tűnik elsőre, épp olyan egyszerű elkészíteni, nyílván, ha van hozzá megfelelő kosárka formánk.
Elkészítési idő: 1,5 óra. A különleges sütemény kiváló süteményes tálak díszítésére.
Tészta: 10 dkg cukor, 2 tojás, 16 dkg zsír, 40 dkg liszt, fél tasak sütőpor;
Töltelék: 30 dkg cukor, 2 tojás, 3 evőkanál tej, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál kakaó, 10 dkg vaj.
1. Elkészítjük a tésztát: a cukrot a zsírral és a tojással habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és összegyúrjuk.
2. A tésztából apró golyókat készítünk, és ujjbeggyel formázva kibéleljük a kosárka alakú sütőformákat, majd előmelegített sütőben világosra sütjük.
3. Elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekavarjuk, összefőzzük, majd amikor langyosra hűlt, hozzákavarjuk a vajat.
4. A töltelékkel megtöltjük a kisült kosárkákat, majd marcipánrózsákkal díszítjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése