Elérkezett a rántott zöldségek időszaka is, amik igencsak finom, tápláló és könnyű ételek, főleg a nyári nagy melegekben. A panírozható zöldségek skálája is meglehetősen széles, ezúttal Alíz rántott karfiolját ajánljuk szíves figyelmükbe.
1 közepes méretű karfiol, só; illetve 2-3 tojás, bors és liszt.
1. A karfiolt megpucoljuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben meglobbasztjuk, majd leszűrjük.
2. A tojást csipetnyi sóval és borssal felverjük, egy tálacskában előkészítjük a lisztet, a karfiolrózsákat előbb lisztbe, majd tojásba forgatjuk, végül forró olajban megsütjük.
Jó tudni!
• A karfiol főzőlevét ne öntsük el, felhasználhatjuk zöldségleveshez alaplének!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése