Igazi, finom vasárnapi főétellel hozakodott elő Rita. A borjúpörkölt bármilyen változatban ízletes, de gombával dúsítva még finomabb! Eléggé korán van még, és ha fagyasztóban van egy darabocska borjúhúsunk, érdemes kipróbálni.
Elkészítési idő: 1,5-2 óra. Különleges ízvilágú főétel, melynek érdekessége, hogy gombával dúsított.
50 dkg borjúcomb, 30 dkg erdei gomba vagy termesztett csiperke, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem, 2 hagyma, 4 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, olaj.
1. A növendékcombot megmossuk, kockára vágjuk, forró olajon fehéredésig dinszteljük, majd kiszedjük egy tányérra.
2. A hagymát apróra kockázzuk és abban az olajban, amelyikben a húst megpirítottuk, üvegesre pároljuk. Ezután visszatesszük a húst, ízlés szerint fűszerezzük és fedő alatt, kevés vizet öntve alá puhára pároljuk.
3. Eközben megpucoljuk a zöldségeket és a gombát, majd amikor a hús félpuhára főtt, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és petrezselymet, illetve a felszeletelt gombát. Végül zúzott fokhagymával ízesítjük, és lassú tűzön készre főzzük az ételt.
4. Köretnek puliszkát adunk mellé és tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése