Egy jó sütemény mindig jól jön! Ha pedig az még csokis is, akkor még inkább kelendő. Jánosi Ildikó kuglófja pontosan ilyen, az elkészítése pedig nagyon egyszerű - alább máris olvasható.
Hozzávalók50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 3 tojás, 1 tasak sütőpor, 1 dl tej, 3 evőkanál kakaó, 1 tábla étcsokoládé (10 dkg), 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só.
Elkészítése
1. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük a liszttel, a tojásokkal és a cukorral. Hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot és csipetnyi sót, közben folytonosan adagoljuk a tejet is, ügyelve, hogy csomómentes masszánk legyen. Végül a feldarabolt csokidarabkákat is a tésztához keverjük.
2. A tészta felét kizsírozott kuglófformába öntjük, a maradékhoz hozzákeverjük a kakaót, majd rátöltjük a fehér masszára, és a tetejére is szórunk néhány csokoládédarabot.
3. Előmelegített (175-200 Celsius-fokos) sütőben 50-60 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
4. Szilva- vagy málnadzsemmel tálaljuk, de akár fahéjas porcukorral megszórva is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése