A kitűnő savanyúságot Ildikó ajánlja télire különféle húsételek mellé.
Elkészítési idő: 50-60 perc.
Hozzávalók
12 hibátlan paradicsompaprika; paprikánként: 1 mokkáskanál só, 1 kiskanál cukor, 1 evőkanál ecet; illetve üvegenként: 1-2 szál torma és késhegynyi szalicil.
Elkészítése
1. A paprikákat alaposan megmossuk, torzsájukat úgy távolítjuk el, hogy egészben maradjanak.
2. Minden paprikába teszünk egy mokkáskanál sót, egy kiskanál cukrot és egy evőkanál ecetet.
3. Egy zománcozott tepsibe egymás mellé tesszük a befűszerezett paprikákat, letakarjuk alufóliával és előmelegített (180 fokos) sütőben megsütjük.
4. A már megsült paprikákat 800 ml-es befőttesüvegekbe egymásra rakjuk, tormával leszorítjuk, tetejére kevés szalicilt teszünk és lezárjuk.
Jó tudni!
• Süléskor elolvad a cukor és a só, a paprikák megtelnek lével, ezért óvatosan bánjunk velük, hogy a lé ne folyjon ki belőlük!
• Egy 800 ml-es üvegbe 6 darab egész paprika fér el. Ne vágjuk el a paprikákat, hanem egészben helyezzük egymásra!
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Még forrón rakjuk üvegekbe, vagy elég kézmelegen. Ilyen savanyúságról még nem is hallottam. És elég lesz az üvegben a lé?
A lé pontosan elég lesz rá, viszont gyorsan kell dolgozni vele, hogy minél forróbban kerüljön üvegbe. A száraz dunszt sem árt neki, de nem kötelező. :)
Ha nincs zománcozott tepsim ,lehet-e tűzálló tepsibe tenni és mikor a héjátol pucolom ,nem folyik ki a le ,köszönöm az útba igazítást Margit
Jó lesz a tűzálló tepsi is, de nem kell meghámozni a paprikát. A receptben sincs erre utalás. :)
Megjegyzés küldése