A finom savanyúságot húsok mellé ajánlja Ildikó.
Elkészítési idő: 1-2 óra.
Hozzávalók
5 kg fehér káposzta, 2-3 húsos pirospaprika, 3 evőkanál só, 30 deka cukor, 2,5 dl ecet, 1 kiskanál borkén.
Elkészítése
1. A zöldségeket megpucoljuk, káposztát legyaluljuk, lobogó vízzel leforrázzuk, és hűlni hagyjuk. A paprikákat vékony csíkokra vágjuk és lesózzuk.
2. A káposztát kicsavarjuk, rászórjuk a sót, a cukrot, ráöntjük az ecetet, hozzáadjuk a paprikát és alaposan összekavarjuk.
3. Végül belekavarunk egy kiskanál borként.
4. A savanyúságot befőttesüvegekbe rakjuk, szorosan lekötjük.
Jó tudni!
• Jobban mutat a savanyúság a befőttesüvegben, ha egy zöldpaprikát is vágunk bele.
• A borkéntől egész télen ropogós marad a savanyúság és az üveg megkezdése után sem vált színt.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése