2016. október 10., hétfő

Forrázott káposztasavanyúság


A finom savanyúságot húsok mellé ajánlja Ildikó


Elkészítési idő: 1-2 óra. 

Hozzávalók 

5 kg fehér káposzta, 2-3 húsos pirospaprika, 3 evőkanál só, 30 deka cukor, 2,5 dl ecet, 1 kiskanál borkén. 

Elkészítése 

1. A zöldségeket megpucoljuk, káposztát legyaluljuk, lobogó vízzel leforrázzuk, és hűlni hagyjuk. A paprikákat vékony csíkokra vágjuk és lesózzuk. 
2. A káposztát kicsavarjuk, rászórjuk a sót, a cukrot, ráöntjük az ecetet, hozzáadjuk a paprikát és alaposan összekavarjuk. 
3. Végül belekavarunk egy kiskanál borként. 
4. A savanyúságot befőttesüvegekbe rakjuk, szorosan lekötjük. 

Jó tudni! 

• Jobban mutat a savanyúság a befőttesüvegben, ha egy zöldpaprikát is vágunk bele. 
• A borkéntől egész télen ropogós marad a savanyúság és az üveg megkezdése után sem vált színt.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: