Az egyszerű csirkepaprikást is ínyenc fogássá változtathatjuk kevés gombával és citromlével - mondja Rita, és a továbbiakban részletezi is, ezt ő hogyan képzelte el.
Hozzávalók
1 kicsontolt csirkemell, 30 dkg erdei gomba (vargánya, csiperke, rizike stb.), 1 fej hagyma, 1-2 evőkanál liszt, 1 kispohár (1,5 dl) tejföl, só, bors, pirospaprika, frissen facsart citromlé, olaj, rizs, a körethez.
Elkészítése
1. A hagymát megpucoljuk és kockára vágjuk; a gombát megtisztítjuk és felaprítjuk; a csirkemellet kockára vágjuk.
2. A hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a csirkemellet, és fehéredésig pároljuk. Ekkor beletesszük a gombát, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, és fedő alatt készre pároljuk.
3. Ha megpuhult a hús, a lisztből kevés tejföllel meg frissen facsart citromlével habarást készítünk, és behabarjuk vele a paprikást.
4. Párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése