2016. szeptember 5., hétfő

Gombás csirkepaprikás

Az egyszerű csirkepaprikást is ínyenc fogássá változtathatjuk kevés gombával és citromlével - mondja Rita, és a továbbiakban részletezi is, ezt ő hogyan képzelte el. 


Hozzávalók 

1 kicsontolt csirkemell, 30 dkg erdei gomba (vargánya, csiperke, rizike stb.), 1 fej hagyma, 1-2 evőkanál liszt, 1 kispohár (1,5 dl) tejföl, só, bors, pirospaprika, frissen facsart citromlé, olaj, rizs, a körethez. 

Elkészítése 

1. A hagymát megpucoljuk és kockára vágjuk; a gombát megtisztítjuk és felaprítjuk; a csirkemellet kockára vágjuk. 
2. A hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a csirkemellet, és fehéredésig pároljuk. Ekkor beletesszük a gombát, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, és fedő alatt készre pároljuk. 
3. Ha megpuhult a hús, a lisztből kevés tejföllel meg frissen facsart citromlével habarást készítünk, és behabarjuk vele a paprikást. 
4. Párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: