Bármikor jól jönnek a praktikus, előre előkészíthető ételek, Rita finomsága pedig éppen ilyen. Vagyis a pulykamellet már előző este fel lehet darabolni, fűszerezni, sőt akár bele is lehet göngyölni a sonkába, így másnapra nem marad más teendő, mint kisütni a húst és köretet készíteni.
Elkészítési idő: 1 óra. Finom és mutatós második vasárnapokra.
Pác: 1 fej hagyma, 1-2 babérlevél, 30 dkg joghurt, 1 evőkanál mustár, só, bors, pirospaprika;
50 dkg pulykamell, 50 dkg sonka, 30 dkg sajt, vegyes zöldség, a köretnek.
1. A pulykamellet két-három ujjnyis csíkokra vágjuk, olyan hosszúra, amilyen szélesek a sonkaszeletek, majd ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
2. Elkészítjük a páct: a hagymát vékony szeletekre vágjuk, egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a mustárt, joghurtot, babérlevelet és pirospaprikát, majd összekavarjuk. Beletesszük a húsokat és alaposan átforgatjuk, majd 24-48 órát – közben többször is átforgatva – hűtőszekrényben érleljük.
3. A sonkát nagyon vékony szeletekre vágjuk. A pácból kivett, lecsöpögtetett pulykamellcsíkokat egyenként belegöngyöljük és egy tűzálló edényben szorosan egymás mellé helyezzük.
4. Előmelegített sütőben (180 fokon) 20 percig lefedve pároljuk, majd a fedőt levéve újabb 20 perc alatt, pirosra sütjük.
5. A sajtból kis háromszögeket vágunk és a még forró húsok tetejére tesszük, néhány percre lefedjük, figyelve, hogy ne olvadjon meg teljesen és ne csússzon le a húsról.
6. Vegyes párolt zöldséggel melegen tálaljuk.
Jó tudni!
• Fontos a pácolás, mert ettől lesz igazán zamatos az étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése