2014. február 12., szerda

Daragaluskaleves

Kísérletező kedvünkben olykor gondolunk diétázó embertársainkra is, például Rita olyan menüsort állított össze, amit cukorbetegek is fogyaszthatnak. Ám a főzésnél nem álltunk le, a recepteket lektoráltattuk dr. Fülöp Éva csíkszeredai diabetológus szakorvossal, így nyugodtan ajánljuk a cukorbetegeknek és ők is nyugodtan fogyaszthatják.

Elkészítési idő: 40 perc. Az összadag szénhidráttartalma 45-50g. 

Leves: 50 dkg vegyes leveszöldség, 1 fej közepes vöröshagyma, 3 l csontlé, 1 evőkanál paradicsompüré, olaj, só, petrezselyemzöld. 
Daragaluska: 1 tojásfehérje, 3 dkg búzadara, kevés petrezselyemzöld. 

1. A zöldségeket megmossuk, apró kockára vagy vékony karikára daraboljuk és a paradicsompürével együtt olajon megfonnyasztjuk. 
2. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, felengedjük a csontlével, és a zöldségekkel puhára főzzük. 
3. Közben elkészítjük a daragaluskát: a tojásfehérje keményre vert habját, a búzadarát és egy kevés apróra vágott petrezselymet könnyed mozdulatokkal simára dolgozunk. 
4. Ha a zöldség már megpuhult, beleszaggatjuk a daragaluskát.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: