Kísérletező kedvünkben olykor gondolunk diétázó embertársainkra is, például Rita olyan menüsort állított össze, amit cukorbetegek is fogyaszthatnak. Ám a főzésnél nem álltunk le, a recepteket lektoráltattuk dr. Fülöp Éva csíkszeredai diabetológus szakorvossal, így nyugodtan ajánljuk a cukorbetegeknek és ők is nyugodtan fogyaszthatják.
Elkészítési idő: 40 perc. Az összadag szénhidráttartalma 45-50g.
Leves: 50 dkg vegyes leveszöldség, 1 fej közepes vöröshagyma, 3 l csontlé, 1 evőkanál paradicsompüré, olaj, só, petrezselyemzöld.
Daragaluska: 1 tojásfehérje, 3 dkg búzadara, kevés petrezselyemzöld.
1. A zöldségeket megmossuk, apró kockára vagy vékony karikára daraboljuk és a paradicsompürével együtt olajon megfonnyasztjuk.
2. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, felengedjük a csontlével, és a zöldségekkel puhára főzzük.
3. Közben elkészítjük a daragaluskát: a tojásfehérje keményre vert habját, a búzadarát és egy kevés apróra vágott petrezselymet könnyed mozdulatokkal simára dolgozunk.
4. Ha a zöldség már megpuhult, beleszaggatjuk a daragaluskát.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése