Székely Konyha

A Hargita Népe mellékleteként megjelent, Jánossy Alíz által szerkesztett gasztrolap blogarchívuma.

Oldalak

  • Főoldal
  • Befőzés
  • Előételek, hidegételek
  • Saláták
  • Levesek
  • Főételek
  • Desszertek
  • Italok
  • Gyorsételek
  • Fortélyok/Praktikák
  • Olvasnivaló
  • Videók

Gyorsételek

Viszonylag gyorsan készülő ételek betűrendes gyűjtőoldala többféle kategóriában.

Falatkák
Paradicsomos sajt kolbász ágyon
Sonkagöngyöleg

Feltétek
Pityókapalacsinta - Tócsni

Főtt gyorsételek
Hagymaránték (hagymatokány) puliszkával
Kaszás puliszka ordával

Kencék/mártogatósok
Egyszerű padlizsánkrém
Halpástétom
Majonézes padlizsán
Padlizsánkrém másképp
Sült paprikás padlizsánkrém

Rántott zöldségek
Rántott karfiol
Rántott zsenge tök

Sült gyorsételek

Csirkemelles omlett
Egyszerű omlett
Napkorongos töltött gomba
Sajtos-sonkás omlett
Sokféle sült pityóka
Szegfűgombás omlett
Szegfűgombás-zöldfűszeres omlett

Szendvicsek
Díszes fürjtojásszendvics
Paradicsomos bruschetta
Küldés e-mailbenBlogThis!Megosztás az X-enMegosztás a FacebookonMegosztás a Pinteresten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Főoldal
Feliratkozás: Bejegyzések (Atom)

Felhasználási záradék

A blogon található valamennyi ételrecept nyomtatásban megjelent a Hargita Népe mellékleteként megjelenő Székely Konyhában, tehát szerzői jogvédelem vonatkozik rájuk. A képek, illetve a szövegek szó szerinti másolása és terjesztése plagizálás, ami törvénybe ütköző cselekedet. A recepteket viszont nyugodtan vigyétek, főzzétek és süssétek, hiszen mindegyiket elkészítettük, kipróbáltuk és kezeskedünk érte!
Jó sütést-főzést, majd jó étvágyat!

A Székely Konyha olvasói

A hét kedvencei

  • Feketeribizli-szörp
  • Kavart ordás sütemény
  • Babfőzelék
  • Salátás bableves
  • Töltött paprika
  • Feketeribizli-bor
  • Hurut, az örmények ételízesítője
  • Feketeribizli-dzsem
  • Citromfűszörp
  • Fűszeres zölddiólikőr – Házi Transilvanicum

A hónap kedvencei

  • Kavart ordás sütemény
  • Babfőzelék
  • Feketeribizli-szörp
  • Töltött paprika
  • Salátás bableves
  • Csokis epertorta
  • Fasírt paradicsomszószban, pityókapürével

A Nagy Kedvencek

  • Feketeribizli-szörp
  • Babfőzelék
  • Paszulyos zakuszka
  • Kavart ordás sütemény
  • Hordós savanyúság (muratura)

Húsvéti ételkínálatunk

  • Birkacsorba
  • Báránypástétom - Drob - Pudinka
  • Báránysült paprikás krumplival
  • Csavart csülök
  • Császárszalonnás rakott csirkemell
  • Füstölt csülök őzgerincben
  • Göngyölt bárány
  • Kacsahúsleves takarékosan, ünnepre
  • Sonkába göngyölt pulykamell
  • Stefánia-szelet
  • Tojásos bárányhús
  • Tojásos csirkemájtekercs vörösáfonya-zselével
  • Tyúkhúsleves házi bordáslaskával
  • Tárkonyos bárányhúsleves
  • Töltött csirkecomb

Mit érdemes befőzni télire ebben az időszakban?

  • Citromfűszörp
  • Feketeribizli-bor
  • Feketeribizli-dzsem
  • Feketeribizli-szörp
  • Fűszeres zölddiólikőr - Házi Transilvanicum
  • Meggybefőtt és -szörp nyersen
  • Mentaszörp
  • Pirosribizli-kocsonya
  • Rózsadzsem
  • Sárgabaracklekvár
  • Ánizsos savanyú uborka és cukkini

Mit készíthetünk szabadtűzön, kertipartin?

  • Borjúnyárs grillrácson
  • Csirkenyárs
  • Kefta - birkavagdalt nyárson
  • Sonkás nyárs
  • Zsiványpecsenye

Ételajánlatok karácsonyra és szilveszterre

  • Aszalt szilvás pulykamelltekercs
  • Brokkolikrémleves
  • Csomafalvi poékaleves
  • Céklakrémleves
  • Grillcsirke
  • Húsgombócos zöldségleves
  • Húsmentes csorba
  • Kacsahúsleves
  • Libamáj saját zsírjában
  • Majoránnás pulyka
  • Paradicsomos sajt kolbász ágyon
  • Pulykasült római tálban
  • Rakott cékla
  • Roston sült libamáj vörösáfonyás-körtés chutney-val
  • Rozmaringos sült libacomb különleges köretekkel
  • Sonkagöngyöleg
  • Szezámmagos rántott sajt
  • Szilveszteri szarvassült gazdagon
  • Tyúkhúsleves házi bordáslaskával
  • Tárkonyos csirkeraguleves
  • Töltött sertésdagadó
  • Virslis "lábtörlő"
  • Zsiványpecsenye

Keresés ebben a blogban

Blogarchívum

  • ▼  2023 (50)
    • ▼  április (8)
      • Kapros-ordás sütemény
      • Tojássaláta kaporral és zöldhagymával
      • Írós palacsinta
      • Üde tavaszi saláta
      • Vajas natúrburgonya
      • Színes rizibizi
      • Ne sírjunk, gondolkodjunk!
      • Tojásszelet csirkemellkéregben
    • ►  március (4)
    • ►  február (3)
    • ►  január (35)
  • ►  2021 (7)
    • ►  szeptember (2)
    • ►  január (5)
  • ►  2018 (6)
    • ►  szeptember (1)
    • ►  február (2)
    • ►  január (3)
  • ►  2017 (3)
    • ►  október (1)
    • ►  március (2)
  • ►  2016 (56)
    • ►  október (3)
    • ►  szeptember (2)
    • ►  augusztus (1)
    • ►  július (3)
    • ►  június (6)
    • ►  május (10)
    • ►  április (7)
    • ►  március (6)
    • ►  február (3)
    • ►  január (15)
  • ►  2015 (56)
    • ►  december (5)
    • ►  november (7)
    • ►  július (10)
    • ►  június (13)
    • ►  május (2)
    • ►  április (2)
    • ►  március (3)
    • ►  február (6)
    • ►  január (8)
  • ►  2014 (182)
    • ►  december (12)
    • ►  november (6)
    • ►  október (3)
    • ►  szeptember (5)
    • ►  augusztus (6)
    • ►  július (19)
    • ►  június (19)
    • ►  május (20)
    • ►  április (24)
    • ►  március (25)
    • ►  február (26)
    • ►  január (17)
  • ►  2013 (129)
    • ►  december (17)
    • ►  november (18)
    • ►  október (21)
    • ►  szeptember (15)
    • ►  augusztus (15)
    • ►  július (29)
    • ►  június (14)

Jánossy Alíz

Jánossy Alíz
A Székely Konyha felelős szerkesztője.volt 2020. szeptemberéig. Süt-főz, ír, szerkeszt és szervez.

Burján Rita

Burján Rita
A lap munkatársa volt a 2018-ban bekövetkezett korai haláláig. Gyors és könnyű valamint vegetáriánus ételreceptjei továbbra is elérhetőek a blogon.

Köllő Réka

Köllő Réka
Befőzésekben jártas, de érdeklődik a reformkonyha iránt is, isteniek a kelt tésztái.

Molnár Réka

Molnár Réka
Művészi kivitelű tortákat készít, de igen jó érzékkel kutat hagyományos ételek után is.

Simonfi Ildikó

Simonfi Ildikó
A hagyományos ételek jó ismerője és a kelt tészták művésze.

Címkék

Alkoholos ital (3) Amerikai konyha (1) Arab konyha (2) Bab (1) Befőtt (3) Befőzés (34) Belsőség (11) Birkahús (13) Borjúhús (17) Böjtös (12) Cukorbetegeknek (3) Csicsóka (2) Csirkehús (51) Csokis (2) Darált hús (23) Desszert (87) Diós (2) Dzsem (3) Egytálétel (12) Előétel (40) Esemény (1) Ételízesítő (6) Fagylalt (7) Fánk (9) Farsangra (3) Feltét (5) Fogyókúrázóknak (41) Födögető (2) Főétel (163) Főzelék (11) Francia konyha (1) Fürj (1) Füstölt húsos (30) fűszernövény (2) Gesztenyés (1) Gombás (20) Gombóc (1) Görög konyha (3) Grillezés (6) Gyors és könnyű (95) Gyümölcsös (53) Hagyományos (137) Hal (10) Házi felvágott (4) Hidegtál (9) Húsvétra (15) Interjú (1) Ital (11) Kacsahús (3) Karácsonyra (11) Kelt tészta (8) Kence (2) Kertiparti (6) Kolbász (1) Könnyű (37) Köret (12) Krémes (2) lapszemle (31) Lekvár (3) Lencsés (1) Leveles zöldség (2) Leves (80) Libahús (3) Majonézes (2) Mákos (3) Maradékhasznosító (3) Második (141) Medvehagyma (3) Mesterszakács (6) Mexikói konyha (1) Mézes (2) Nemzeti Gulyásnap (1) Nyúlhús (3) Olasz konyha (2) Olvasnivaló (57) Olvasnivalóény (1) Olvasói recept (2) Ordás (4) Örmény konyha (6) Palacsinta (3) Pástétom (1) Piskóta (1) Pogácsa (1) Pulykahús (9) Rakottas (1) Rebarbara (1) Reggeli (20) Sajtos (9) Saláta (26) Savanyúság (5) Sertéshús (35) Sós sütemény (7) Sütemény (57) Sütés nélküli (4) Szabadtűzi (1) Szilveszterre (2) Szörp (5) Tárkonyos (1) tartósítás (4) Tekercs (1) Tesztelés (1) Tévé (2) Tízórai (20) Tojásos (17) Torta (4) Török konyha (2) Túrós (2) Uzsonna (22) Ünnepi jókívánság (2) Ünnepre (144) Vacsora (94) Vadhús (6) Vega (158) Vegetáriánus (11) Vendégségben (1) Vendégváró (61) Verseny (1) Vezércikk (7) Videó (4) Vörösbab (1) Zakuszka (4) Zöldséges (62)

Erdélyi gasztroblogok

  • Makacska konyhája
    Paradicsomos bruschetta
    11 órája
  • Aleda konyhája
    Halrudacskák - Bastonașe de pește
    2 napja
  • Könnyű a főzés, ha van miből!
    Paradicsomos krumpligombóc leves
    1 hete
  • Süssünk, főzzünk valamit!
    Laskagomba rántva
    3 hete
  • Rozi Erdélyi konyhája
    Meggyes kevert sütemény
    3 hónapja
  • Kalandok a konyhában
    Mézeskalács - rögtön puha és az is marad
    2 éve
  • Gál Edith a konyhában
    Kolbászos káposztás egytál
    5 éve
  • Főzni jó! Sütni még jobb!
    Madeleine eperöntettel
    8 éve
  • Kata a Konyhában
    Aszalt szilvás csirkemell
    8 éve
  • Ízek, zamatok
    Mézes lapokból, akár torta
    10 éve
5 megjelenítése Az összes megjelenítése

Húsvéti süteménykínálatunk

  • Csokis-meggyes szelet
  • Dominószelet
  • Homokzsák
  • Hófehérke álma
  • Húsvéti nyuszi és bárány
  • Képviselőfánk
  • Kókuszos krémes
  • Lekváros tallér
  • Mézes sütemény
  • Mézes-diós-meggyes sütemény
  • Narancsos brownie mascarponekrémmel
  • Sajtos pogácsa
  • Zserbószelet (soklapos)

Sütemények karácsonyra és szilveszterre

  • Adventi koszorú mézeskalácsból
  • Csillagkalács
  • Hófehérke álma
  • Kókuszos krémes
  • Mákos-diós tekercs
  • Mákoska
  • Mézes sütemény
  • Narancsos brownie mascarponekrémmel
  • Raffaello hóemberkék
  • Sajtos pogácsa
  • Sonkás-olajbogyós tekercs
  • Tepertős pogácsa
  • Zserbószelet (soklapos)

Hideg desszertek kánikulára

  • Meggyes joghurtfagylalt
  • Meggyes-csokis fagylalt
  • Meggyes-csokis profiterol
  • Málnahab
  • Málnás panna cotta
  • Sztracsatellás fagylalt
  • Sárgadinnyefagylalt kosárkában

Magamról

Saját fotó
Alíz
Két felnőtt gyerek édesanyja, újságíró, szerkesztő, gasztroújságíró, hobbiszakács és cukrász, illetve gasztroblogger és néha megmondó/odamondó.
Teljes profil megtekintése
Képablak téma. Üzemeltető: Blogger.