Még egy gyors és igen finom desszert, főleg azoknak, akiknek vasárnapra nem sikerült készíteni valami finom sütemény. Ha netán estérre vendégek ígérkeznek, akkor érkezésükig lazán el lehet készíteni és a siker sem marad el - ezt a desszert készítője, S.Ildikó is garantálja.
Elkészítési idő: 15 perc.
Személyenként 2 nagy alma, 2 evőkanál darabosra vágott dió, 1 evőkanál mazsola, 2-3 evőkanál rum, csipetnyi őrölt fahéj, 1 evőkanál méz.
1. Az almákat megmossuk, szárazra törüljük, tetejüket levágjuk, és karalábévájóval üreget vájunk bele.
2. A darabosra vágott diót megpirítjuk, a mazsolát rumba áztatjuk.
3. A diót és a rumból leszűrt mazsolát a mézzel összekeverjük, fahéjjal ízesítjük, és az almák üregébe töltjük.
4. Egy tűzálló tálat vagy egy teflonos tepsit kikenünk vajjal, és a töltött almákat belehelyezzük. 180 Celsius-fokon 20 percet sütjük, melegen vagy hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése