Jól esik néha egy kis könnyű húst enni a disznóvágások utáni sok füstölt, zsíros étel után. Együnk hát halat! A képen látható halétel előnye, hogy kevés a szénhidrát tartalma így a cukorbetegek is fogyaszthatják.
Elkészítési idő: 1,5 óra. A megadott mennyiség négy adagnak felel meg, az
összadag szénhidráttartalma 40 g. Egy adag szénhidráttartalma: 10 g, amihez hozzáadódik a köret szénhidráttartalma.
8 szelet filézett fehér húsú tengeri hal, 4 közepes fej vöröshagyma (kb. 35 dkg), 2 doboz (3 dl) natúr joghurt, só, vaj, majoránna ízlés szerint.
1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, majd egy vajjal kikent tűzálló üvegtálba fektetjük úgy, hogy a tál alját több rétegben teljesen befedje.
2. A halszeleteket enyhén megsózzuk és a hagymaágyra fektetjük egymás mellé.
3. A joghurtot összekeverjük a felaprított friss majoránnával, és ezt a keveréket ráöntjük a halszeletekre.
4. Lefedjük a tálat, és kb. 40-45 percen keresztül közepes lángon sütőben sütjük.
5. Köretként grillezett zöldséget kínálhatunk mellé.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése