Gyors vasárnapi desszert azoknak, akik kihagynák a mai napról a fánksütést, mégis valami finom ínycsiklandozó desszertre vágynak. Na meg nem olyan rég volt Valentin-nap, s akik hódolnának - ha megkésve is - ennek a nyugatról importált szokásnak.
Elkészítési idő: 15 perc.
4 nagyobb vagy 8 kisebb alma, 4 evőkanál méz, 5 dkg vaj, két evőkanál fehérbor (elmaradhat).
1. Az almákat megmossuk, magházukat eltávolítjuk és apró cikkekre vágjuk.
2. Tűzálló edénybe tesszük a mézet és a vajat, majd ezen roppanósra pirítjuk az almákat. Párolás közben tetszés szerint meglocsolhatjuk kevés fehérborral.
3. Langyosan tálalva fogyasztjuk. Pirított grízet adva hozzá kitűnő vacsora vagy kiadósabb desszert.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése