2014. április 29., kedd

Salátás bableves

A salátás bableves jó átmeneti leves a téli és tavaszi ételek között - véli a képen látható finomság készítője, vagyis Alíz. Nem véletlenül, hiszen ebben a levesben minden benne van, ami a téli és tavaszi levesekre jellemző: füstölt hús, bab, illetve saláta és friss kaporzöld. 

Elkészítési idő: 2-2,5 óra A salátás bableves nagyon tartalmas, ízletes leves, mivel hűtőben jól tárolható, ajánlott belőle nagyobb adagot főzni. Zöldhagymával fogyasztva nagyon finom. 

Leves: 50 dkg száraz tarkabab, 1 csülök, 1 közepes fej saláta, 1 fej hagyma, 1 csokor friss kaporzöld, 2-3 cikk fokhagyma, 1-2 evőkanál liszt, 1 evőkanál zsír, pirospaprika, só. 
Tálalás: tejföl és ecet. 

1. A tarkababot és a csülköt előző este beáztatjuk, majd másnap bő vízben egy fej hagymával enyhén sózva feltesszük főni. 
2. Amikor a bab és a csülök megpuhult, kivesszük a csülköt, és falatnyi darabokra vágjuk, majd visszetesszük a levesbe. 
3. Beletesszük a kis darabokra tépkedett vagy csíkokra vágott salátát, a finomra vágott kaporzöldet és a fokhagymát. 
4. A lisztből a zsíron vékony paprikás rántást készítünk, és berántjuk vele a levest. 
5. Tálaláskor tejfölt és ecetet adunk mellé.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés: