Ha már elegünk lett a sok füstölt húsos ételből, akkor készítsük el M. Réka tárkonyos csirkelevesét! Könnyű és mégis tartalmas leves, épp a mostani télvégi időszakra való.
Elkészítési idő: 45 perc. Tartalmas leves, amit vasárnapi ebédként tálalhatunk, főleg, ha a hagyományos húsleves helyett valami újdonsággal akarjuk meglepni a családot.
0,5 kg csirkemell, 20 dkg termesztett csiperke, 1 evőkanálnyi tárkony, 1 fej vöröshagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyem, 2-3 burgonya, 1 csapott evőkanál liszt, só, bors, olaj, tejföl, 1 citrom leve.
1. A csirkehúst kockára vágjuk, a gombát megmossuk és felszeleteljük.
2. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát és két cikk fokhagymát apróra kockázzuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát és a petrezselyemet, majd megpároljuk.
3. A zöldséghez adjuk a húst, rövid ideig együtt pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel és lassú tűzön felforraljuk.
4. Amikor felforrt a leves, beletesszük a kockára vágott burgonyát és a felszeletelt gombát. Tárkonnyal ízesítjük.
5. Amikor a leves megfőtt, a lisztet elkeverjük a tejfölben, és besűrítjük vele a levest.
6. Egy cikk fokhagymát megtörünk, elkeverjük a citrom levével – ezzel a keverékkel savanyítjuk a levest.
Jó tudni!
• Tálalás előtt legalább tíz-tizenöt percet pihentessük a levest, hogy az ízek összeérhessenek.
• Tárkonyecettel is savanyíthatjuk a levest.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése