2014. február 20., csütörtök

Tárkonyos csirkeleves

Ha már elegünk lett a sok füstölt húsos ételből, akkor készítsük el M. Réka tárkonyos csirkelevesét! Könnyű és mégis tartalmas leves, épp a mostani télvégi időszakra való.

Elkészítési idő: 45 perc. Tartalmas leves, amit vasárnapi ebédként tálalhatunk, főleg, ha a hagyományos húsleves helyett valami újdonsággal akarjuk meglepni a családot. 

0,5 kg csirkemell, 20 dkg termesztett csiperke, 1 evőkanálnyi tárkony, 1 fej vöröshagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyem, 2-3 burgonya, 1 csapott evőkanál liszt, só, bors, olaj, tejföl, 1 citrom leve. 

1. A csirkehúst kockára vágjuk, a gombát megmossuk és felszeleteljük. 
2. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát és két cikk fokhagymát apróra kockázzuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát és a petrezselyemet, majd megpároljuk. 
3. A zöldséghez adjuk a húst, rövid ideig együtt pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel és lassú tűzön felforraljuk. 
4. Amikor felforrt a leves, beletesszük a kockára vágott burgonyát és a felszeletelt gombát. Tárkonnyal ízesítjük. 
5. Amikor a leves megfőtt, a lisztet elkeverjük a tejfölben, és besűrítjük vele a levest. 
6. Egy cikk fokhagymát megtörünk, elkeverjük a citrom levével – ezzel a keverékkel savanyítjuk a levest. 

Jó tudni! 
• Tálalás előtt legalább tíz-tizenöt percet pihentessük a levest, hogy az ízek összeérhessenek. 
• Tárkonyecettel is savanyíthatjuk a levest.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: