Most az ideje télire feltölteni a kamarát illatos, ízletes szörpökkel, hiszen ezek a szörpök nemcsak finomak, hanem gyógyhatásúak is. M. Réka egyszerű receptje alapján bárki könnyen elkészítheti.
Elkészítési idő: kb. 25-30 perc. A kellemes ízű citromfűszörpöt nemcsak ásványvízzel fogyaszthatjuk, hanem ízesíthetjük vele teánkat, koktéljainkat, de akár tortalap ízesítésére is használható.
2 nagy marék citromfű, 2 l víz, 1 citrom, 1,5 kg cukor.
1. A citromfüvet megmossuk és beáztatjuk a vízbe. Hozzáadjuk a felkarikázott citromot, és egy éjszakát állni hagyjuk.
2. A beáztatott citromfűhöz adjuk a cukrot, és felforraljuk. Legalább 15 percig hagyjuk forrni, ezután leszűrjük, és tisztára mosott üvegekbe töltjük.
3.Takarók közé téve, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Jó tudni!
• A citromfű sokoldalú gyógynövény, görcsoldó, lázcsillapító, izzasztó, étvágyjavító, emésztést elősegítő, vírusölő, szívnyugtató és idegerősítő hatásai ismertek. Gyomorrontás, gyomorsavtúltengés és hányinger esetén is sikerrel alkalmazható.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése