2014. június 21., szombat

Citromfűszörp

Most az ideje télire feltölteni a kamarát illatos, ízletes szörpökkel, hiszen ezek a szörpök nemcsak finomak, hanem gyógyhatásúak is. M. Réka egyszerű receptje alapján bárki könnyen elkészítheti. 

Elkészítési idő: kb. 25-30 perc. A kellemes ízű citromfűszörpöt nemcsak ásványvízzel fogyaszthatjuk, hanem ízesíthetjük vele teánkat, koktéljainkat, de akár tortalap ízesítésére is használható. 

2 nagy marék citromfű, 2 l víz, 1 citrom, 1,5 kg cukor. 

1. A citromfüvet megmossuk és beáztatjuk a vízbe. Hozzáadjuk a felkarikázott citromot, és egy éjszakát állni hagyjuk. 
2. A beáztatott citromfűhöz adjuk a cukrot, és felforraljuk. Legalább 15 percig hagyjuk forrni, ezután leszűrjük, és tisztára mosott üvegekbe töltjük. 
3.Takarók közé téve, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. 

Jó tudni! 
• A citromfű sokoldalú gyógynövény, görcsoldó, lázcsillapító, izzasztó, étvágyjavító, emésztést elősegítő, vírusölő, szívnyugtató és idegerősítő hatásai ismertek. Gyomorrontás, gyomorsavtúltengés és hányinger esetén is sikerrel alkalmazható.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: