Egyszerű és nagyszerű étel nagyanyáink kínálatából. Bár még javában tart a farsang, a nagy eszem-iszomok időszaka, néha jól esik kicsit szerényebb, hús néküli étel is. Ilyen Rita sárgaborsó-főzeléke pirított hagymakarikával.
Elkészítési idő: 40 perc. Másodiknak, vacsorának, hétvégi meleg reggelinek kiadós étel.
25 dkg sárgaborsó, 4 fej lilahagyma, liszt, babérlevél, só, kevés olaj, 1 evőkanál liszt.
1. A sárgaborsót előző este hideg vízben beáztatjuk.
2. Másnap sós, babérleveles vízben készre főzzük, majd átpasszírozzuk, vagy botmixerrel pépesítjük.
3. Gyenge rántással sűrítjük.
4. A hagymát megpucoljuk, vékony karikára vágjuk, és forró olajban megpirítjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése