2014. január 24., péntek

Almafánk

Farsangban a mindenféle fánkok időszaka van. Kezdjük egy egyszerűen elkészíthető, hagyományos fánkkal, az almafánkkal. A képen látható almafánkot K. Réka készítette.

Elkészítési idő: 40-50 perc. Tartalmas leves után akár másodiknak is felszolgálható a zamatos fánk. 

25 dkg liszt, pici só, 2 tojás, 4 dl tej, 1 kiskanál fahéj, 1 csapott kiskanál, sütőpor, 50 dkg alma; a sütéshez olaj vagy olvasztott vaj.

1. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzákeverjük a sütőport, a fahéjt, a tojásokat és a tejet. 
2. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kinyomjuk a levét, és a palacsintatésztához keverjük. 
3. Az olajat vagy vajat palacsintasütőben felforrósítjuk. A tésztából egy kanállal teszünk a serpenyőbe, picit ellapítjuk, és mindkét felét világosbarnára sütjük. 
4. Porcukorral meghintve még melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mennyi sütöport?

Alíz írta...

1 csapott kiskanálnyit.