2016. május 14., szombat

Csokis epertorta

Álmodni sem lehet jobbat, szebbet, finomabbat pünkösdi desszertként, mint M. Réka csokis epertortáját. 
Elkészítési idő: kb. 2 óra. A kitűnő tortát egyszerűbb elkészíteni, mint ránézésre tűnik. Ünnepi desszertként vagy vendégvárónak ajánljuk. 

Hozzávalók 

A piskótához: 5 tojás, 25 dkg cukor, 22 dkg liszt, 3 dkg sötét kakaópor, 1 tasak sütőpor, 5 evőkanál tej. 
A krémhez: 40 dkg eper, 1 kis pohár joghurt, 1,75 dkg mascarpone, kb. 5 dl tejszín. 
A díszítéshez: 20 dkg tejcsokoládé, 2 dl tejszín, 1 evőkanál olaj, eperszemek. 

Elkészítése 

1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, beletesszük egyenként a tojások sárgáját és a tejet, a végén pedig óvatosan belekeverjük a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt formába öntjük és kb. 40 perc alatt készre sütjük. 
2. Az egyik tejcsokit megolvasztjuk 1 dl tejszínben, majd kihűtjük. 
3. Az epret megpucoljuk, villával összetörjük és összekeverjük a joghurttal, ízlés szerint cukrot is adhatunk hozzá. A tejszínt a mascarponéval együtt habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk az eperpürét. 
4. A piskótát négy lapra vágjuk, és betöltjük az epres krémmel. 
5. A kihűlt csokihoz hozzáadunk kevés tejszínt és felverjük, majd csokikrémmel körbekenjük a tortát. A maradékot habzsákba töltjük és a díszítéshez használjuk. 
6. Egy tábla csokit egy kanál étolajjal együtt megolvasztunk, és a torta tetejére öntjük. Néhány percig hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd tetszés szerint díszítjük az eperszemekkel és a habzsákba töltött csokikrémmel. 

Jó tudni! 

• Amikor a csoki-tejszín keveréket felverjük, figyeljünk, mert kicsapódhat a keverék!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: