2014. január 23., csütörtök

Tepsis pulykacomb

Ínyenc, ünnepi fogás, különleges alkalmakra ajánljuk.

Elkészítési idő: 1,5-2 óra. Nyári napokra emlékeztető finomság, amit már szombaton előkészíthetünk, hogy vasárnap csak sütni kelljen. 

Két személynek egy alsó pulykacomb, só, bors, pirospaprika, a pulykacomb mennyiségétől függően: 1-2 kaliforniai paprika, 8-10 szem koktélparadicsom, 1-2 fej hagyma, 2-3 alma, 5-6 cikk fokhagyma, kevés olaj. 

1. A pulykacombot megmossuk, leitatjuk róla a vizet, majd sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük. 
2. A zöldségeket és az almát megmossuk, megpucoljuk, a hagymát karikára, a paprikát csíkokra vágjuk, a koktélparadicsomot behasítjuk, az almát cikkekre vágjuk. 
3. A combokat vékonyan kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk, felváltva megszórjuk hagymakarikával, paprikacsíkokkal, almacikkekkel, koktélparadicsommal és fokhagymacikkekkel. 
4. A tepsit alufóliával lefödjük, és addig sütjük, amíg a hús megpuhul. Ekkor levesszük róla a fóliát, és még néhány percig pirítjuk. 
5. A csontjáról leszedve, szépen felszeletelve, krumplipürével és ecetes uborkával tálaljuk köré rakva a tepsiben lévő zöldséges ragut is.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: