Finom téli leves K. Rékától. Az aszalt szilvás csirkelevest farsangi napokra ajánljuk.
Elkészítési idő: 1 óra. A Gyergyó vidékén poékalevesként ismert hagyományos leves csirkehúsos változata.
Leves: 2-3 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 kisebb zeller, 1 fej hagyma, 50 dkg kicsontolt csirkemell, 8-10 db aszalt szilva, babérlevél, só, bors.
Csipetke: 1 tojás, 3-4 liszt evőkanál, pici víz, só.
Rántás: 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt.
1. A zöldségeket megpucoljuk és apróra vágjuk.
2. A csirkemellet felkockázzuk, és a zöldségekkel együtt sós vízben főni tesszük.
3. Miután felfőtt, babérlevéllel, sóval és borssal ízesítjük.
4. Közben elkészítjük a csipetkét: egy tálban elkeverjük a tojást pici sóval és a liszttel, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy enyhén folyós állaga legyen.
5. A félig megfőtt levesbe nokedliszaggatóval vagy mokkáskanállal apró csipetkéket teszünk, majd belerakjuk az aszalt szilvát is, és készre főzzük.
6. Elkészítjük a rántást, és besűrítjük vele a levest, majd tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése