2014. január 29., szerda

Chilis sütőtök párolt rizzsel

Gyorsan összedobható, egyszerű étel Ritától. Pontosan olyan, amilyet egy dolgos szerdai napon érdemes összedobni, olyankor, amikor a "mit is főzzek mára?" kérdésre nem találjuk a választ.

Elkészítési idő: 1 óra. Pinkás ragú, nem vegetáriánusoknak könnyű vacsorának ajánljuk. 

0,5 kg nyers sütőtök, 1 fej vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 nyers chilipaprika, 1 mokkáskanál mustármag, 1 mokkáskanál köménymag, 2-3 szem zúzott koriandermag, 2 dl tej, só, olaj. 

1. A sütőtököt felkockázzuk és forró olajban hirtelen pirosra sütjük – belül nem kell megsülnie. 
2. A sütőtökkockákat egy tálra szedjük, a visszamaradt olajon folytonosan kavargatva megpirítjuk a mustár-, a koriander- és a köménymagot. Amikor a mustármag pattogni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott chilipaprikát és a hagymát, majd üvegesre dinszteljük. 
3. A tök kétharmadát visszatesszük az edénybe, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, enyhén sózzuk, és fedő alatt vajpuhára pároljuk. 
4. A maradék sütőtököt kevés tejjel együtt botmixerrel pépesítjük, majd hozzáadjuk a fövésben lévő tökhöz és felforraljuk. 
5. Párolt rizzsel tálaljuk. 

Jó tudni! 

• Chili helyett tehetünk kevés csípős őrölt paprikát az ételhez. 
• Ha gyerekeknek is tálalunk, óvatosan bánjunk a chilivel, helyette használjunk kevés kaliforniai paprikát.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: