2014. január 26., vasárnap

Székely Konyha - Januári lapszemle

Egy kis késéssel, de most már hamarosan megjelenik a Székely Konyha ezévi első lapszáma számos jó recepttel és érdekes olvasmányokkal. A képen látható Gundel János a híres Gundel Károly leszármazottja, akivel Pál Bíborka kolléganőnk készített interjút, de Bíborka írta ez alkalommal a vezércikket is Palacsintapor és nedves tisztítókendő címmel.
A képen látható Gundel-palacsintát Simonfi Ildikó kolléganőnk készítette, mint ahogy a sertéskarajt Gundel módra is, természetesen eredeti Gundel-recept alapján.
Az Aktuális rovatban Köllő Réka és Molnár Réka ajánl ételeket. A képen látható pirított sonkaszeletek parasztpityókával mellett sonkakrémlevest és újévi lencselevest valamint bélszínt zöldséges mártásban.
A Födögető rovatban György Róbert gyergyószentmiklósi szakács készített pompás farsangi kacsasültet, a receptet lejegyezte és a szakácsról szóló ismertetőt Burján Rita írta.
A Desszert rovatban szintén Köllő Réka és Molnár Réka ajánl két pompás süteményt: a kávés szeletet és Sacher-rudakat.
A képen látható Gundel Jánossal Pál Bíborka készített interjút, írását az Interjú rovatunkban olvashatják. A neves gasztronómus úgy véli "az igazi magyar étel túróból és tejfölből készül".
A Januári ajánlatunk rovatban Jánossy Alíz pörkölteket és tokányokat ajánl, a képen látható mocskos tokány mellett megtudhatják, hogyan készül az áfonyás vaddisznópörkölt, a birkapörkölt, a gombás szarvascsíkok és majoránnás borjúprökölt.
A Nagyanyáink konyhája című rovatunkban Jánosi Ildikó és Molnár Réka ajánl pompás hajdani ételeket, így a képen látható füstölt kolbászos paprikás krumpli mellett a sárgaborsófőzeléket fasírttal, a sárgaborsólevest és a csipetkés tárkonyos levest.
A Gyors és könnyű rovatunkban Jánossy Alíz kínál forraltbor variációkat, a képen látható aszalt gyümölcsös forralt bor mellett a klasszikus- és a narancsos-gyömbéres forralt bor receptjét is megosztja az olvasókkal.
A Vegetáriánus rovatunkban Burján Rita ajánl három pompás húsmentes ételt, a képen látható egérke fánk mellett a francia tojásleves és a zöldséges egybesült receptjét is megtudhatják Kedves Olvasóink.

A Székely Konyha legfrissebb lapszáma hamarosan kapható az újságárusoknál. Keressék, vegyék és forgassák haszonnal lapunkat!

Nincsenek megjegyzések: