Kellemes ízű, könnyű leves Burján Ritától.
Elkészítési idő: 1,5 óra. Noha kissé macerás az elkészítése, az ízélmény kárpótol a fáradságért.
0,5 kg gesztenye, 2 dl tejszín, 1 dl édes fehérbor, 4 dkg cukor, csipetnyi só, csipetnyi fahéj.
1. A gesztenye lapos oldalát kereszt alakban bemetsszük, fedő alatt megsütjük, majd meghámozzuk.
2. A megtisztított gesztenyéhez kevés tejszínt adunk, majd botmixerrel pépesítjük.
3. A gesztenyemasszát néhány percig pároljuk, közben hozzáadjuk a bort és egy pohár vizet.
4. Ízlés szerint ízesítjük sóval, cukorral és fahéjjal, felforraljuk, majd liszttel elkevert tejszínnel sűrítjük.
Jó tudni!
• Tejszín helyett tejfölt is használhatunk.
• Étkezési keményítővel is sűríthetjük az ételt, selymes, lágy íze lesz a levesnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése