2014. január 27., hétfő

Gesztenyekrémleves

Kellemes ízű, könnyű leves Burján Ritától.

Elkészítési idő: 1,5 óra. Noha kissé macerás az elkészítése, az ízélmény kárpótol a fáradságért. 

0,5 kg gesztenye, 2 dl tejszín, 1 dl édes fehérbor, 4 dkg cukor, csipetnyi só, csipetnyi fahéj. 

1. A gesztenye lapos oldalát kereszt alakban bemetsszük, fedő alatt megsütjük, majd meghámozzuk. 
2. A megtisztított gesztenyéhez kevés tejszínt adunk, majd botmixerrel pépesítjük. 
3. A gesztenyemasszát néhány percig pároljuk, közben hozzáadjuk a bort és egy pohár vizet. 
4. Ízlés szerint ízesítjük sóval, cukorral és fahéjjal, felforraljuk, majd liszttel elkevert tejszínnel sűrítjük. 

Jó tudni! 
• Tejszín helyett tejfölt is használhatunk. 
• Étkezési keményítővel is sűríthetjük az ételt, selymes, lágy íze lesz a levesnek.

Nincsenek megjegyzések: