2023. január 14., szombat

Zöldséges egybesült

 

A sok húsos étel után jól esik egy-egy húsmentes étel. A fenti zöldséges egyebsültet Rita ajánlja Kedves Olvasóinknak. 
Hozzávalók

1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 2 alma, 10 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 30 dkg sajt, 2 tojás, zsemlemorzsa, só, bors, tejföl, vaj. 
 
Elkészítése

1. A zöldségeket és az almát megtisztítjuk, majd nagyon apróra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a tojásokkal, és annyi zsemlemorzsával, amennyit felvesz, ízlés szerint fűszerezzük. 
2. A sajt felét lereszeljük és összekeverjük a zöldséges masszával. 
3. Egy jénai tálat kikenünk vajjal. A sajt többi részét vékonyra szeleteljük. A zöldségkeveréket három részben rakjuk a tálba, rétegelés közben sajtszeleteket helyezünk rá. A tetejére is sajtot teszünk. 
4. Kevés tejföllel meglocsolva, előmelegített sütőben (170 fokon) készre sütjük. 
 
Jó tudni! 
 
• Adhatunk hozzá karfiolt is, ezt sütés előtt ajánlott megfőzni.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: