2023. január 14., szombat

Egérke

 

Nem telhet el a farsang fánk nélkül! Íme, egy gyorsan és nagyon egyszerűen készülő fánkrecept Ritától
Hozzávalók

0,5 kg liszt, 1 pohár tejföl (1,5-2 dl), 2 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 4 evőkanál langyos tej, csipetnyi só, illetve olaj a sütéshez és porcukor a tetejére. 
 
Elkészítése

1. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, ráöntjük a cukorral és sóval elkevert liszthez, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk. 
2. A fánktésztát fakanállal addig verjük, amíg hólyagozni kezd, majd szobahőmérsékleten megkelesztjük. 
3. A fánkokat evőkanállal bő, forró olajba szaggatva aranyszínűre sütjük. 
4. Porcukorral meghintve tálaljuk. 
 
Jó tudni! 

• A fánk hozzávalói szobahőmérsékletűek kell legyenek, mielőtt hozzáfognánk a tészta bedagasztásához! 
• Akkor jó a fánk, ha szépen felnő sütés közben. 
• Sütés közben minden fánkra kis „farkinca” keletkezik, ettől egérke a neve.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: