2023. január 15., vasárnap

Mediterrán krumplisaláta

 

Elérkezett a kosaras bálok időszaka is... Ha még egyáltalán valakinek van kedves bálozni ilyen pandémia utáni gazdasági válságos időszakban, szívből ajánlom ezt a salátát különféle sültek vagy rántott húsok mellé. Amúgy köretnek is megfelel egy vasárnapi ebédre, de önmagában is fogyasztható pl. vacsorára. (Alíz
Hozzávalók

A krumplisalátához: 1 kg héjában főtt burgonya, 1 kis narancs, maréknyi mazsola, só, fehérbors. 
Az öntethez: 1 nyers tojássárgája, 1 dl olaj, 1 dl tejföl, 1 kis hagyma, 1 kiskanál mustár, citromlé, pici só és porcukor. 
 
Elkészítése

1. A burgonyát meghámozzuk, karikára vagy félkarikára vágjuk. A narancsot meghámozzuk, amennyire lehet, lehúzzuk a fehér hártyáját és a cikkeket kisebb falatokra vágjuk. 
2. Elkészítjük az öntetet: a tojássárgájából az olajjal majonézt készítünk, hozzákavarjuk a mustárt és a tejfölt, a kisfej hagymát megpucoljuk és a reszelő legapróbb lyukán belereszeljük, enyhén sózzuk, ízlés szerint citromlével és nagyon kevés porcukorral ízesítjük. 
3. A felaprított burgonyát és narancsot, valamint a mazsolát egy tálba tesszük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lazán, vigyázva arra, hogy ne törjön össze a narancs, átforgatjuk. 
4. Ráöntjük az öntetet, összeforgatjuk, és fogyasztás előtt legalább egy órát hűtőben tartjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: