2023. január 15., vasárnap

Házi fokhagymás csirkeparizer

 

Folytatjuk a házi felvágottak sorát szintén a Szász Elemér recepttárából. A fenti képen egy csirkehúsból készült parizer látható, amit szintén sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint ahogy  elsőre tűnik. 
Hozzávalók

1,4 kg-os csirke, 20 dkg füstölt szalonna, 6-7 cikk fokhagyma, só, bors, őrölt szegfűbors, pirospaprika. 
 
Elkészítése

1. A csirkét kicsontoljuk, bőrét lehúzzuk, a húst kockára vágjuk, 30 percre betesszük a fagyasztóba, majd ledaráljuk. 
2. Eközben a füstölt szalonnát szintén kockára vágjuk és a csirkehússal együtt kétszer ledaráljuk a húsdaráló apró lyukú rostélyát használva. 
3. Ezután hozzáadunk 1,5 dl hideg vizet, a fűszereket és a fokhagymát, majd turmixoljuk. 
4. A húsmasszát alufóliára halmozzuk, és a fólia segítségével henger alakúra formázzuk. Az alufóliahengert szorosan sütőzacskóba csavarjuk, két végét lekötözzük, hogy víz ne mehessen bele és egy nagy fazék hideg vízben odatesszük főni. Lassú tűzön – hogy a víz épp csak gyöngyözzön – főzzük kb. 2,5 órát. 
5. Amikor megfőtt, edénnyel együt hideg helyre tesszük és a vízfürdőben hagyjuk kihűlni. 
6. Ha kihűlt, kivesszük a vízfürdőből, kicsomagoljuk, megszórjuk pirospaprikával és a fogyasztásig hűtőben tároljuk. 
 
Jó tudni! 

• Csak friss csirkehúsból készíthető, a fagyasztott nem alkalmas erre a célra!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: