Farsangban a mindenféle fánkok időszaka van. Kezdjük egy egyszerűen elkészíthető, hagyományos fánkkal, az almafánkkal. A képen látható almafánkot K. Réka készítette.
Elkészítési idő: 40-50 perc. Tartalmas leves után akár másodiknak is felszolgálható a zamatos fánk.
25 dkg liszt, pici só, 2 tojás, 4 dl tej, 1 kiskanál fahéj, 1 csapott kiskanál, sütőpor, 50 dkg alma; a sütéshez olaj vagy olvasztott vaj.
1. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzákeverjük a sütőport, a fahéjt, a tojásokat és a tejet.
2. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kinyomjuk a levét, és a palacsintatésztához keverjük.
3. Az olajat vagy vajat palacsintasütőben felforrósítjuk. A tésztából egy kanállal teszünk a serpenyőbe, picit ellapítjuk, és mindkét felét világosbarnára sütjük.
4. Porcukorral meghintve még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Mennyi sütöport?
1 csapott kiskanálnyit.
Megjegyzés küldése