2014. április 3., csütörtök

Stefánia-szelet

Bizonyára sokan ismerik a Stefánia-szeletet vagy töltött fasírtot, de talán olyanok is vannak, akik még nem készítettek. Nos, S. Ildikó Stefánia-szelete nagyon finom, érdemes kipróbálni! Amúgy lehet akár a húsvéti asztal egyik finom fogása, de tálalhatjuk más ünnepi alkalommal is.

Elkészítési idő: 1,5 óra. Mutatós fogás, húsvéti jellegét a tojás adja, de bármilyen más ünnepi alkalommal elkészíthető. 

1 kg darált hús, 4 főtt tojás, 1 nyers tojás, 2 kisfej hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg sajt, só, bors. 

1. Olajon üvegesre dinsztelünk egy hagymát, majd hagyjuk hűlni. 
2. A darált húst a nyers tojással, a nyers és a dinsztelt hagymával, fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemzölddel és a zsemlemorzsával alaposan összegyúrjuk. 
3. Egy tűzálló edényt kizsírozunk, belenyomkodjuk a fasírtmassza felét, a közepébe sorakoztatjuk a főtt tojásokat, majd befödjük a maradék hússal. 
4. Előmelegített (180 fokos) sütőben kb. 40 percig sütjük. Végül megszórjuk a tetejét darabokra vágott sajttal, és néhány percre visszatesszük a forró sütőbe. 

Jó tudni! 
• A fasírtmassza gazdagítható apróra vágott kaliforniai paprikával és/vagy gombával.

Nincsenek megjegyzések: