2014. április 15., kedd

Székely Konyha - Áprilisi lapszemle

Megjelent a Székely Konyha áprilisi, azaz húsvéti lapszáma! Már kapható az újságárusoknál! A címlapon a csernátoni Dimény Haszmann család látható, akik a Vendégségben rovatunkban nyúlhúsból kínálnak húsvéti menüt. Orosz Anna írását a Vendégségben rovatban olvashatják. 
Pál Bíborka a Húsvéti lakoma. Meddig? című vezércikkében régi és új szokásokat elevenít fel kitérve az egyre apadó állatállományra is.
Az Aktuális rovatunkban találják a képen látható pompás báránypecsenyét, de Simonfi Ildikó mellett Burján Rita és Molnár Réka is kínál húsvéti főfogásokat. Így megtudhatják, hogyan készül a rántott pulykamell sütőben, de megismerhetik a Holstein-szelet és az elzászi malacborda receptjét is.

A finom töltött bárányt réteslapban Simonfi Ildikó készítette a kézdivásárhelyi Márton Enikő receptje alapján. Az Áprilisi ajánlatunk rovatban még megismerhetik a Köllő Réka házi csirkesonkáját és töltött fasírtját is. Illetve itt találják a versenypályázatunk második helyezettjének, a gyergyóújfalvi Simon Mártának a kolbászos töltött tojását is.
A Desszert rovatunkba olvasóink receptjei közül válogattunk. A képen látható meglepetés sütit a csíkszeredai Jánosi Cecília készítette, de ebben a rovatban találják Mihály Márta árvácskáját, Kulcsár Rebeka mákos-almás sütijét és Kulcsár Zsuzsanna Harlechin-szeletjét is.
A Födögető rovatban hirdetett verseny győztese a csíkszentdomokosi Kedves Rebeka.
Az egyetemista lány a kétszemélyes vacsorát a Fenyő-étteremben a csülök-terrine-nel nyerte. Rebekának ezúton is gratulálunk!
A Nagyanyáink konyhája rovatban a felelős szerkesztő, Jánossy Alíz kínál régi, de finom ételeket. A képen látható töltött bárány mellett megismerhetik a tárkonyos grízgaluskaleves receptjét is.
Vegetáriánus rovatunkban látható Köllő Réka húsvéti finom falatja, de innen tudhatják meg azt is, hogy Burján Rita hogyan készíti a zöld reteklevest és a zöldséges tönkölybúzát.
Mint az elején is említettük a Vendégségben rovat házigazdái a csernátoni Dimény Haszmann család, akik nyúlhúsból készítettek húsvéti menüt. Orosz Anna írását és a képen látható vadas receptjét is ebben a rovatban olvashatják, mint ahogy a nyúlpástétom és a zöldséges nyúlleves receptjeit is.

Ünnepek előtt lapozzák haszonnal lapunkat és válasszák ki a legtetszetősebb, legfinomabb receptet húsvétra!

Nincsenek megjegyzések: