2014. április 28., hétfő

Spenótos palacsinta telemeával

Spenótszezon van, ez vitathatatlan, az is lehet, hogy van, aki már unja a spenótot. K. Réka azonban mindenki eszén túljár, ugyanis zöldre festi a palacsintát. Biztos nem találják ki, mivel? Hát, mi mással: spenóttal!

Elkészítési idő: 50 perc. Mutatós, különleges fogás, amit akár ünnepi asztalon is felszolgálhatunk; az adag négy személynek elegendő. 

Palacsinta: 15 evőkanál liszt, 1 tojás, 1 marék spenót, pici só, 1 evőkanál olaj, 2 dl tej, ásványvíz; illetve olaj a sütéshez. 
Töltelék: 20 dkg telemeatúró, 2 evőkanál tejföl. 

1. A spenótot forrásban levő vízben 2-3 perc alatt megfőzzük, lecsepegtetjük, és botmixerrel pépesítjük. 
2. Egy tálban a tojást a liszttel, a sóval, az olajjal és a tejjel csomómentesen elkeverjük. Hozzáadjuk a spenótot és annyi ásványvizet, hogy tejszín sűrűségű masszát kapjunk. 
3. A serpenyőbe pici olajat hevítünk, majd annyi palacsintamasszát terítünk el az alján, amennyi vékony rétegben befedi; 1-1 perc alatt mindkét oldalát megsütjük. 
4. Lereszeljük a telemeát, elkeverjük a tejföllel, és megtöltjük a palacsintákat. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható. 

Jó tudni! 
• Botmixer hiányában a spenótot késsel vágjuk minél apróbbra. 
• A töltelék igény szerint szerecsendióval fűszerezhető.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: