Különleges páccal készült Alíz pikáns csirkeszárnya, előnye, hogy korábban is előkészíthető, a munka dandárját ugyanis a sütő végzi el. Vasárnapi ebédhez főételnek, vagy ünnepi vacsorára ajánljuk.
Elkészítési idő: 1 óra. A pikáns csirkeszárnyakat nemcsak melegen fogyaszthatjuk, hidegtálak finom falatjaként is felszolgálhatjuk. Az alábbi adag négy személynek elegendő.
80 dkg csirkeszárny.
Pác: 1 gerezd fokhagyma, só, bors ízlés szerint, 1 evőkanál méz, 2 kávéskanál fehér borecet, 0,2 dl szójaszósz, 0,2 dl chiliszósz, 1 csapott evőkanál őrölt vagy reszelt gyömbér, 2 kávéskanál cukor.
Sütés: 1 evőkanál kacsazsír vagy 2-3 evőkanál olaj.
1. A megmosott csirkeszárnyak végét lecsípjük, és ha úgy jobban tetszik, két részre vágjuk.
2. A zúzott fokhagymát összekeverjük a szója- és chiliszósszal, sóval, borssal, mézzel, gyömbérrel, borecettel és cukorral.
3. Az így elkészült páclébe egyenként beleforgatjuk a csirkeszárnyakat, és egy éjszakán át hűtőben érleljük.
4. Ezután a lecsöpögtetett szárnyakat sütőben vagy grillezőben pirosra sütjük, közben többször is megkenegetjük a páclével.
5. Színes rizibizivel, natúr burgonyával és üde tavaszi salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése