2014. március 25., kedd

Székely Konyha - Márciusi lapszemle

Már kapható a Székely Konyha márciusi lapszáma, amelyet szinte teljes egészében a húsvétot megelőző nagyböjtnek szenteltük. Kedvére talál benne olvasnivalót az is, aki vallási okokból böjtöl, de az is, aki vallástól függetlenül, egyszerűen csak tavaszi tisztítókúrát tart és ezért ebben az időszakban "reformosabban" étkezne. A böjt jótékony hatásairól értekezik egyébként vezércikkében Pál Bíborka kolléganőnk is.
A címlapon látható András Hunor Jenő vállalkozó, a Vendégségben rovatunk házigazdája, Pál Bíborka kolléganőnket számos érdekes és fontos dolgot elmondott az almáról és háromfogásos menüt tett az asztalra.
Födögető rovatunk interjúalanya a kézdivásárhelyi Bardócz Katalin gasztroblogger, aki a rovathoz kapcsolt játékfelhívásunk márciusi nyertese is.
A két személyre szóló vacsorát a Fenyő-étteremben a süllőből sajtmártással készített ételével nyerte.
A Márciusi ajánlatunk rovatunkban K. Réka és S. Ildikó készített pompás ételeket halból. A képen látható grillezett busa mellett készült még lazacpatkó tarka rizzsel, pisztráng gombás mártással és pisztráng muzsgyéval.
A Nagyanyáink konyhája rovatunkban S. Ildikó ajánlja a képen látható hántolt kukoricát és a böjtös paszulylevest.
A képen látható almás-mazsolás kekszet M. Réka készítette, a Desszert rovatunkban található másik finomságot, a sajtos kiflit, pedig B. Rita. Mindkettőt tízóraira ajánlják nem csak iskolás gyerekeknek.
Új rovat is megjelent ebben a lapszámban, a Reformkonyha rovat, amelyben Burján Rita értekezik a csíráztatásról és csírafogyasztás jótékony életteni hatásairól A mag az élet forrása című írásában.
Természetesen, különféle magvakból készült, csírával kiegészített ételeket is ajánl ugyanebben a rovatban. A képen látható tönkölypástétom mellett készített még hajdinapástétomot és bundás kenyeret, természetesen mindegyiket csírával körítve.
Gyors és könnyű rovatunkban B. Rita és K. Réka halas szendvicskrémeket ajánl; a képen látható halpástétom mellett készítettek még pontyikrát és tonhalkrémet diák módra.
A Vegatáriánus rovatunkban K. Réka és M. Réka készített egyszerű és tartalmas ételeket; így a képen látható fűszeres-sajtos tésztát, brokkolis metéltet és sárgarépakrémlevest kölescsírával.

A Székely Konyha a Hargita Népe és a Székely Hírmondó mellékleteként jelenik meg Hargita és Kovászna megyében. Keressék az újságárusoknál!

Nincsenek megjegyzések: