2014. március 19., szerda

Rakott krumpli spenóttal

Finom, laktatós tavaszi étel Rita spenótos rakott krumplija. 

Elkészítési ideje: kb. 1 óra. Az adag négy személy részére elegendő. 

10 db közepes méretű krumpli, 50 deka spenót, 2 cikk fokhagyma, 3 tojás, 10 deka reszelt sajt, 3 dl tejföl, csipetnyi szerecsendió, 2 evőkanál liszt, vaj, só, bors. 

1. A krumplit megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. 
2. A tojásokból kemény sárgájú tükörtojást sütünk, csíkokra vágjuk. 
3. Világos rántást készítünk, felöntjük tejföllel, hozzáadjuk a megmosott, megtisztított spenótot, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával és szerecsendióval. 
4. A főtt krumplit karikákra szeleteljük, és egy vajjal kikent tűzálló edénybe rétegeljük a többi hozzávalóval: egy sor krumplit teszünk az edény aljára, megszórjuk reszelt sajttal, erre halmozzuk a spenótot, majd a tükörtojáscsíkokat. A folyamatot addig ismételjük, amíg tart a hozzávalókból, a tetejére reszelt sajtot teszünk. 
5. Előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: