Holnap jön a Mikulás és ha valami igazán finom desszerttel "akarjuk megkínálni", akkor K. Réka gesztenyés bonbonjai kiválóak erre. Előnyük, hogy nem igényel különösebb szaktudást, a sütőt sem kell befűteni, hamar elkészíthető és nagyon finom.
Elkészítési idő: 20 perc. Itt a gesztenyeszezon, már árulják a piacokon a sült gesztenyét, de a kereskedelemben kapható fagyasztott gesztenyepüréből is egyszerű, mutatós, finom desszertet készíthetünk.
20 dkg gesztenyepüré, 5 dkg keserű csokoládé, 10 dkg natúr marcipán, csokoládé.
1. A csokoládét lereszeljük és a gesztenyepürével habosra keverjük.
2. A marcipánból nagyobb gyöngyszemeket formálunk.
3. A gesztenyemasszából golyókat készítünk, és mindegyik közepébe marcipángyöngyöt teszünk, majd csokoládéreszelékbe forgatjuk.
4. 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
Jó tudni!
• Hogy könnyebben formázható legyen a gesztenyemassza, mielőtt formáznánk, tegyük fél órára hűtőbe.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése