Tovább folytatjuk az ünnepi ételek sorát, ez alkalommal K. Rékától hoztunk finom falatkát, ami megállja helyét az ünnepi asztalon. A paradicsomos sajt kolbász ágyon csupán egy ötlet, ami tetszés szerint variálható, magyarán a fogvájóra bármi feltűzhető, ami finom és esztétikus.
Elkészítési idő: 20 perc. Finom, laktató és pillanatok alatt összedobható falatka.
10-15 dkg füstölt kolbász, 10 dkg sajt, aszalt szilva, 5 szelet préselt sonka, koktélparadicsom, fogvájó.
1. A kolbászt karikára, a sonkát csíkokra vágjuk. A sajtot kb. 3x3 centis négyzetekre szeleteljük.
2. Az aszaltszilvát becsomagoljuk a sonkanégyzetekbe, átszúrunk rajta egy fogvájót, az aljára teszünk egy sajtkockát, majd egy kolbászkarikát, a tetejére ismét sajtot, végül koktélparadicsomot.
Jó tudni!
• A paradicsomot helyettesíthetjük olajbogyóval.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése