A rántott sajt igencsak finom étel és ritka, aki nem szereti. Azonban ezt is lehet színesebbé, változatosabbá tenni egy kis leleményességgel, no meg szezámmaggal, ahogyan Rita is tette.
Elkészítési idő: 1 óra. Laktató és mutatós étel, amit nemcsak a húsmentesen táplálkozók fogyaszthatnak az ünnepen.
8 szelet juhsajt, 8 szál sárgarépa, 10 dkg szezámmag, két tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj.
1. A sárgarépát megtisztítjuk és enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
2. A sajtszeleteket panírozzuk az alábbi sorrendben: liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa, tojás, szezámmag. Ezután forró olajban aranysárgára sütjük.
3. A sárgarépát tálalás előtt forró olajban megfuttatjuk és a rántott sajttal tálaljuk.
Jó tudni!
• A sajtszeleteket különböző magvakkal panírozhatjuk, például darált mogyoróval, mandulával.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése